Ons team

Psychodynamisch therapeut
Rouw therapeut
Coach rondom Kanker

Jannette

Mijn naam is Jannette Boddeman – Schepers, 57 jaar, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen. Ik heb verschillende beroepen uitgeoefend, van kapster tot en met pedagogisch medewerker voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis. Momenteel werk ik naast mijn praktijk enkele uren als ambulant begeleider bij Aveleijn en tevens ben ik aandachtsfunctionaris bij Nu Niet Zwanger.

Om goed en gericht te kunnen helpen heb ik de opleiding psychodynamisch therapeut gevolgd en mijn diploma behaald in 2017. Vanuit mijn verlieservaringen (het overlijden van drie broers en ouders) ben ik mij gaan specialiseren in rouw en verlies, bij Buro Nazorg in 2018.

Nadat er bij mij in 2016 borstkanker is geconstateerd, ben ik in 2018 gestart met de hbo opleiding Coaching rondom Kanker. Ik mag mij nu Excellente Coach rondom Kanker noemen.

In 2022 heb ik de opleiding Miskraambegeleiding & Meer succesvol afgerond bij Yvonne Koster. De aanleiding om deze specialisatie aan te bieden in mijn praktijk Rouw & Vertrouw is, omdat mijn dochter helaas een miskraam heeft ervaren. Hierdoor komen er herinneringen naar boven van mijn eigen miskraam in 1985 en zie je het verdriet van mijn dochter en haar vriend. Deze periode vond ik erg pittig. Naast mijn eigen rouwproces probeer je er te zijn voor je dochter en haar vriend.
Daarom zijn (aanstaande) oma’s en opa’s ook welkom. Het enigste wat je kan bieden is steun, maar hoe doe je dit?

In de sessies maak ik gebruik van systemisch werk in combinatie met poptalk en een therapiehond, Uno.

Systemisch werk is een werkvorm om inzicht te krijgen in een systeem. Jouw familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarin jij werkt of een sportvereniging. Wat er in een systeem gebeurt en de plek die jij inneemt bepalen (vaak onbewust) wat jij doet en waarom.

Poptalk is een werkvorm die zich richt op het visualiseren van de belevingswereld. Ik maak gebruik van houten poppetjes, playmobiel en andere materialen. Tijdens het Coachen rondom Kanker maak ik gebruik van mijn eigen werkmodel die ikzelf heb ontwikkeld, waardoor jij snel inzicht krijgt in jouw eigen proces.

Therapiehond Uno is een waardevolle ondersteuning bij rouw en verlies. Uno helpt door er simpelweg te zijn. Door de aanwezigheid van Uno voelt de cliënt zich meer op zijn gemak. Zowel kinderen, jongeren en volwassenen krijgen hierdoor meer een open houding en daardoor wordt het praten makkelijker. Uno kan jou ook helpen om jouw grenzen aan te geven en bij het verbeteren van jouw sociale vaardigheden.

De Yucelmethode is een taal waarmee iemand zijn psychische ervaringen zichtbaar maakt. Door gebruik van de Yucelmethode krijg je ‘een ander soort gesprek’.
Je maakt met de blokken een opstelling van jouw situatie. De opstelling bestaat uit een balk met ondersteunende en belastende blokken.
Deze staan voor draagkracht en draaglast. 

Uno

Hallo, ik ben Uno, ik ben een straathond geweest in Spanje. Mijn leeftijd is niet bekend, maar ze schatten dat ik nu 7 jaar oud ben. Ik ben een mannelijke knuffelhond, die sensitief is en van bewegen houdt.

In Nederland ben ik op cursus geweest bij de hondenschool Happytails. Hier heb ik leren luisteren en daardoor ben ik niet meer zo ondeugend. Samen met mijn vrouwtje heb ik de opleiding tot therapiehond gevolgd en ik ben nu een gecertificeerde therapiehond.

Mijn vrouwtje en ik gaan momenteel naar de lessen van Dogdance, daar leer ik kunstjes zoals: achteruit lopen, rollen, kruipen en een highfive geven . Het is superleuk om deze kunstjes te doen. Misschien is het leuk om deze kunstjes samen met jou te gaan doen? Verder kan ik heel goed luisteren en als jij het leuk vindt kom ik bij jou liggen op de bank, zodat jij mij kan aaien.

Uno en ik nodigen jou graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Referenties

Als oud-medestudent heb ik in een aantal jaren tijd Jannette een groei zien doormaken naar een gespecialiseerd rouwtherapeut. Vanuit haar persoonlijke ervaring begrijpt Jannette precies wat voor proces cliënten in haar praktijk doormaken. Daardoor sluit haar begeleiding goed aan. Met passie vormt zij samen met praktijkhond Uno een prachtig duo; beiden tonen ‘in het veld’ een bijzondere sensitiviteit, dat cliënten in de sessies nieuwe persoonlijke inzichten geeft. Jannette is met haar hond een uniek rouwtherapeut.

Y. 59 jaar

Ik heb een mooie sessie mogen ervaren met Uno. Hij heeft me gespiegeld en vooral uitgedaagd en laten zien wat ik kan doen om meer in verbinding te komen met de ander. De sessie was alweer een tijdje geleden maar ik moet er nog vaak aan denken. De tool die hij me spiegelde gebruik ik nog steeds en het helpt me. Mooi om te zien hoe Uno en Jannette op elkaar zijn afgestemd. Ze begrijpen elkaar heel goed en voelen elkaar aan waardoor ze samen een fantastisch therapeutisch duo zijn. Nogmaals dank!

N. 49 jaar

“Ik vond het erg fijn dat Uno bij je komt zitten en dat hij heel rustig is en dat hij niet springt en niet likt. Uno is ook heel lief. Ik vond het ook fijn dat we een stukje gingen wandelen door het bos, want toen was ik niet meer bang in het bos”.

J. 11 jaar

“Ik keek altijd uit naar de sessies met Jannette & Uno, vanwege hun rust en hun warmte. Ik voelde mij gesteund als Uno naast mij kwam zitten tijdens het gesprek met Jannette. Uit zijn gedrag en communicatie kreeg Jannette veel inzichten in onbewuste processen waar je in je leven mee te maken hebt”. De afwisseling in gesprekken en interactieve opdrachten vond ik leuk en inspirerend.”

M. 49 jaar