“Kanker zet je leven op z’n kop”

Kanker

Jouw leven staat op z’n kop als jij hoort dat jij kanker hebt. Alles vervaagt en de kanker staat voorop.

Er komen vragen bij jou op, zoals:

  • Ga ik dood?
  • Hoe vertel ik het aan mijn kinderen?
  • Kan ik mijn angsten laten zien?
  • Wat gaat er nu gebeuren?
  • Hoe zit het met mijn baan?
  • Welke behandeling moet ik ondergaan?
  • Word ik weer beter?
  • Hoe nu verder?

Nadat bij mij de diagnose borstkanker is vastgesteld, zag ik de angst bij mijn dierbaren. Ze waren bang dat ik dood zou gaan, ik vond dit heel moeilijk om te zien.
Het was een heftig proces en ik miste een persoon waar ik met mijn angsten en vragen terecht kon, buiten mijn eigen familie om. Want hoe vertel ik het tegen mijn kinderen? Wat vertel ik wel of juist niet. Hoe ziet mijn toekomst eruit?
Ik had graag iemand gehad bij wie ik terecht kon met al mijn vragen.
Het maakt mij blij dat ik mede door de opleiding Coaching rondom Kanker jouw kan begeleiden en kan ondersteunen bij wat jij nodig hebt.
Ik heb een werkvorm bedacht en laten ontwikkelen om kanker letterlijk neer te zetten, om er samen met jou naar te kunnen kijken, zodat jij kan vertellen wat de kanker met jou doet.

Leven voor en na kanker

Tijdens de behandeling van kanker staat alles in het teken van overleven. Jij hebt nauwelijks tijd om na te denken over wat er is gebeurd.
Na de behandeling valt de begeleiding en steun vanuit het ziekenhuis weg. Jouw omgeving verwacht dat jij weer beter bent. Jij wilt zelf ook graag dat het weer wordt zoals het was. Maar dat is niet zo, want er zijn dingen blijvend veranderd, zoals bijvoorbeeld: jouw baan, relatie, intimiteit, seksualiteit en energie. Als persoon kun jij ook veranderd zijn. Jij maakt je bijvoorbeeld niet meer zo druk om problemen die in jouw ogen geen problemen meer zijn. Het is moeilijk om al deze veranderingen een plek te kunnen geven. 

Uno en ik willen jou hierbij graag helpen, om de balans voor jou hierin terug te vinden.

Wij staan stil bij de volgende thema’s: vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk.